Jesteś tutaj: jakszybko-schudnac.pl > Porady > Sposób na przypalone ciasto?

Sposób na przypalone ciasto?

Wiele osób piecze ciasta. Przepisów jest bardzo dużo. Osoby pieczące ciasto decydują się na korzystanie z przepisów rodzinnych lub przepisów z Internetu. Niekiedy jednak dzieje się tak, że ciasto zostanie przypalone. Niekiedy winą jest za wysoka temperatura lub za długie wstawienie ciasta do piekarnika. W większości przypadków zawodzi jednak sam sprzęt, dlatego warto dokładnie zapoznać się ze swoim piekarnikiem. W przypadku, kiedy ciasto się przypali, musimy przede wszystkim wiedzieć jak wybrnąć z sytuacji. Kiedy ciasto spali się od sporu, należy odciąć spód i przekroić ciasto na mniejsze kawałki. W ten sposób ciasto będzie ładnie się prezentowało. Kiedy ciasto przypali się z górnej części, warto odciąć spaloną część i udekorować ją polewą. Można zdecydować się na polewę czekoladową lub polewę z lukru. Zawsze można również zastosować masę kremową, która dodatkowo zostanie przez nas obłożona owocami. W ten sposób ciasto będzie ładnie wyglądało ale również dobrze smakowało, a po spalonej części nie będzie śladu.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.