Jesteś tutaj: jakszybko-schudnac.pl > Przepisy > Risotto z krewetkami

Risotto z krewetkami

Risotto to potrawa którą najlepiej przygotowywać na obiad. Risotto można przygotować z krewetkami, można również dodać do niego wiele dodatków. Jakich? Na przykład groszku. Oprócz tego, warto zdecydować się na inne dodatki, które nadadzą tej potrawie wyjątkowy smak. Do powstania Risotto potrzeba opakowanie ryżu, kilka krewetek, kieliszek białego wina, jedną cebule, kilka pomidorów koktajlowych a także dwa ząbki czosnku, kilka łyżek tartego parmezanu, jedną cytrynę oraz bulion i świeżą pietruszkę. Przygotowanie Risotto nie jest trudne. Na początku należy pokroić czosnek i cebulę a następnie je podsmażyć. Dodać ryż i dokładnie go wymieszać z innymi składnikami. Do tego warto dodać wino, które później odparuje. Następnie trzeba dodać bulion oraz groszek. Ryż trzeba mieszać bardzo długo tak, aby bulion wyparował i aby ryż napęczniał. W ostatniej części przygotowania Risotto należy dodać pomidory koktajlowe oraz dodać parmezan, mieszając Risotto.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.