Jesteś tutaj: jakszybko-schudnac.pl > Porady > Przesolona zupa

Przesolona zupa

Bardzo często gotujemy zupę, jednak czasami zdarzy nam się ją przesolić. Co zatem zrobić w tym przypadku? Często nie wiemy jak się zachować, zastanawiamy się, czy zupę da się jeszcze uratować i czy będzie dobra do jedzenia. Przesoloną zupę, można bardzo łatwo uratować. Jednym z najczęstszych i najlepszych sposobów jest dolanie do zupy większej ilości zupy. W ten sposób zupa jest w stanie się wygotować i sól może się z niej ulotnić. Jest to jeden z najprostszych sposobów, poza tym nie trzeba używać do tego dodatkowych składników. Kolejnym sposobem jest wbicie do zupy białej z jajek. Kiedy się zetną należy je wyciągnąć z zupy. Kiedy do niej trafią, wyciągną z zupy sól, która się w niej znajduje. Do przesolonej zupy można również wrzucić przekrojone jabłko, które również zadziała dobrze na wyciągnięcie soli z zupy. Są to bardzo proste sposoby na to, aby móc zjeść przesoloną zupę i nie czuć soli, która się w niej znajdowała.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.