Jesteś tutaj: jakszybko-schudnac.pl > Przepisy > Pierogi z jagodami

Pierogi z jagodami

Pierogi to nasze tradycyjne danie. Lubią je nie tylko dzieci ale również i dorośli. Pierogi to przede wszystkim nienaganne lekkie i cienkie ciasto, ale również farsz. To on jest najważniejszy w pierogach. Może być on wytrawny, może być również słodki. Tym razem przedstawiamy pierogi ze słodkim farszem, które idealnie sprawdzą się jako danie obiadowe. Do przygotowania pierogów niezbędne jest doskonałe ciasto. Do jego przygotowania potrzeba mąkę, jego jajko, łyżkę oleju a także gorącą wodę. Ciasto należy szybko zagnieść tak aby wszystkie składniki idealnie się ze sobą połączyły. Jeżeli chodzi o skład pierogów z jagodami, niezbędne są jagody. Żeby pierogi miały doskonały farsz, warto jagody połączyć np. z białym chudym serem oraz cukrem. W ten sposób farsz do pierogów będzie idealny, a wraz z ciastem stworzy duet idealny. Do polania pierogów poleca się śmietanę lub jogurt naturalny, który można połączyć z wanilią.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.