Jesteś tutaj: jakszybko-schudnac.pl > Przyprawy > Papryka

Papryka

Papryka jest jedną z najczęściej wykorzystywanych przypraw w kuchni. Papryka jest odpowiednia dla osób, które lubią kuchnię łagodną a także kuchnię pikantną. Można wybrać wśród różnych papryk. Dzięki temu można wykorzystać w kuchni w paprykę słodką oraz paprykę chili, która jest ostrzejsza i ma bardziej charakterystyczny smak. Papryka jest warzywem, który po wysuszeniu tworzy sypką przyprawę. Można ją wykorzystywać jako dodatek do wielu potraw. Mogą to być zarówno potrawy mięsne jak i bezmięsne. Papryka może być wykorzystywana w daniach obiadowych ale także w przystawkach. Papryka jest również wykorzystywana w serach różnego rodzaju, od serów białych po sery żółte. Można ją również stosować jako dodatek do wielu sosów, a także jako dodatek do zup czy innych potraw jednogarnkowych takich jak leczo, gulasz czy bigos. Papryka jest bogatym źródłem wielu witamin, dlatego warto wprowadzić ją do swojej kuchni i połączyć z wieloma potrawami.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.