Jesteś tutaj: jakszybko-schudnac.pl > Przepisy > Naleśniki z dodatkami

Naleśniki z dodatkami

Naleśniki to nie tylko danie, które podawane jest na słodko. Naleśniki można podawać również na wytrawny sposób. Trzeba jednak mieć na nie pomysł i dokładnie je przygotować. Aby przyrządzić naleśniki idealne należy wybrać odpowiednią mąkę. Nie musi to być jednak mąka pszenna. Mąka do naleśników może być również żytnia lub kukurydziana. Do mąki należy dodać jajko oraz mleko. Przyda się również odrobina soli, aby naleśniki były przygotowane na sposób wytrwany. Przygotowanie farszu zależne jest od tego, jakie farsz wybierzemy. Wytrwane naleśniki można zrobić zarówno z pieczarkami jak i z mięsem a nawet z kapustą. Wszystko zależy od tego, jakie naleśniki chcemy zjeść i na jakie mamy ochotę. Naleśniki z dodatkiem mięsa powinny być przygotowane w następujący sposób. Najpierw należy ugotować mięso, np. w rosole następnie potrzebna będzie bułka, mleko, cebula a także przyprawy. Mięso z dodatkami powinno zostać zmielone i nałożone do naleśników. Po zawinięciu farszu w ciasto, należy usmaży naleśniki lub je zapiec w piekarniku.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.