Jesteś tutaj: jakszybko-schudnac.pl > Przepisy > Kotlety jajeczne

Kotlety jajeczne

W kuchni warto korzystać z ciekawych rozwiązań i ze sposobów, które pozwolą nam na wykorzystanie produktów, które już posiadamy. Jedną taką potrawą są kotlety jajeczne, które można przygotować na różne sposoby. Aby je zrobić potrzebne są ugotowane wcześniej jajka. Do kotletów jajecznych potrzebne są również ugotowane ziemniaki. Dodatkowo niezbędne są produkty, które wpłyną na walory smakowe. Do kotletów jajecznych niezbędne będą takie warzywa i przyprawy jak cebula, pęczek zielonego szczypiorku, posiekany koperek. Do przygotowania kotletów jajecznych potrzeba również pieprzu, soli oraz jedno surowe jajko, dzięki któremu będziemy mogli uformować kotlety a także przygotować odpowiednia masę. Kiedy chcemy ją zrobić, należy wymieszać ze sobą wszystkie produkty które posiadamy. Muszą być one posiekane lub pokrojone w taki sposób, aby móc zrobić z nich masę. Kotlety jajeczne można usmażyć na patelni lub podpiec w piekarniku.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.