Jesteś tutaj: jakszybko-schudnac.pl > Kuchnia przepisy > Kasza jaglana w kuchni

Kasza jaglana w kuchni

Dbasz o zdrowie i szczupłą sylwetkę, zainteresuj się kaszą jaglaną. Kasza jaglana staje się coraz bardziej popularna w naszej kuchni, szczególnie, że odkwasza i oczyszcza organizm, nie tuczy i jest smaczna.
Gotuje się ją bardzo łatwo, tak samo jak każdą inną kaszę. Najpierw namocz kaszę w zimnej wodzie przez około godzinę. Ważne jest aby przed gotowaniem przepłukać kaszę w zimnej wodzie co usunie z niej goryczkę. Następnie wrzuć kaszę do gotującej posolonej wody i gotuj na małym ogniu około 15 minut. Warto jeszcze odstawić ugotowaną kaszę na 10 minut aby dojrzała. Potem już można podawać z najróżniejszymi dodatkami.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.