Jesteś tutaj: jakszybko-schudnac.pl > Warzywa > Kalarepa

Kalarepa

Kalarepa to wciąż niedoceniane warzywo, którego jemy bardzo mało. To warzywo jednak zasługuje na uznanie. Kalarepa jest nie tylko pożywna ale również tania. Główna kalarepy kosztuje około 2 zł, a jej właściwości są nieocenione. Kalarepa posiada bardzo dużo witamin i składników odżywczych, dlatego bardzo ważne jest aby jeść kalarepę szczególnie wtedy kiedy jest na nią sezon. Kalarepa posiada bardzo dużą ilość witamin oraz składników mineralnych. Warzywo nie tylko chroni organizm przed powstaniem nowotworów ale również jest idealnym warzywem, które pozwala utrzymać dobrą kondycję wzroku oraz oczu. Kalarepa to warzywo, które ma bardzo mało kalorii. W 100 g kalarepy znajduje się jedynie niecałe 30 kcal. Jest bogata w takie witaminy jak witamina C, K, E, A oraz witaminę B6. Dodatkowo kalarepa jest bogata w wiele minerałów. Będzie to wapń, magnez, sód, cynk czy potas.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.