Jesteś tutaj: jakszybko-schudnac.pl > Porady > Jak prawidłowo ugotować kaszę jaglaną?

Jak prawidłowo ugotować kaszę jaglaną?

Kasza jaglana to w ostatnim czasie bardzo popularna kasza, która stosowana jest w zdrowej diecie. Osoby dbające o zdrowe odżywianie bardzo często sięgają po kaszę jaglaną ponieważ ma ona bardzo dużo właściwości odżywczych. Jest również lekka, dzięki czemu doskonale pasuje do różnego rodzaju potraw, nie tylko mięsnych ale również warzywnych. Kasza jaglana może być również używana do słodkich deserów. Można z niej wykonywać również budynie czy puddingi. Nie każdy jednak wie, w jaki sposób ugotować kaszę jaglaną, w taki sposób, aby była ona sypka. Najlepszym sposobem na ugotowanie kaszy na sypko, jest jej wymoczenie i przelanie wodą. W ten sposób kasza będzie czysta i nie będzie się sklejała podczas gotowania. Kaszę można gotować w taki sposób jak makaron. Kiedy kasza po kilku minutach będzie ugotowana, powinno się ją odcedzić i przelać wodą. W ten sposób kasza będzie ugotowana w bardzo dobry sposób.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.