Jesteś tutaj: jakszybko-schudnac.pl > Kuchnia przepisy > Jabłka pieczone

Jabłka pieczone

Jeśli nie możesz się powstrzymać przed jedzeniem słodyczy i masz tak zwane zachcianki na słodkie, masz do wyboru sporo opcji zamiany cukru na owoce. Jednym z dobrych pomysłów są prażone jabłka. Możesz je upiec w piekarniku lub ugotować w parowarze. Podstawowym składnikiem tej potrawy będą umyte i nie obrane ze skórki jabłka, najlepiej antonówki. Ścinamy czubek jabłka i wydrążamy środek łyżeczką. Do środka dodajemy różne słodkie specjały na jakie mamy ochotę. Następnie wkładamy je do piekarnika lub parowara i pieczemy. Jako nadzienie do jabłek może posłużyć cynamon, miód lub konfitura z owoców. Możemy również dodać rodzynki i posiekane orzechy. Po upieczeniu jabłka mają kremową konsystencję i można je jeść łyżeczką. Takie danie można zrobić bardzo szybko. Będzie to wspaniały deser dla dziecka, które lubi słodkości. Prażone jabłka będą również doskonałym daniem dietetycznym dla osób dbających o linię.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.