Jesteś tutaj: jakszybko-schudnac.pl > Desery > Gofry bez glutenu

Gofry bez glutenu

Duża ilość osób ma uczulenie na gluten. Dlatego warto w diecie korzystać z takich rozwiązań, które sprawią, że glutenu będzie można uniknąć. Jednym z rozwiązań jest stosowanie przepisów, w których nie występuje gluten. Dzieci bardzo lubią desery dlatego nie warto z nich rezygnować. Sposobów na przepyszne desery bez użycia glutenu jest bardzo dużo. Trzeba przede wszystkim zdecydować się na desery, w których normalną mąkę można zamienić inną. Tak jest w przypadku bezglutenowych gofrów. Jak wiadomo gofry lubią nie tylko dorośli ale przede wszystkim dzieci, dlatego warto je piec jak najczęściej, właśnie w takiej formie, bezglutenowej. Co jest potrzebne do stworzenia takich gofrów? Przede wszystkim mąka ziemniaczana, mąka ryżowa a także mąka kukurydziana. Mąki powinny być w takiej samej mierze dodane do masy. Oprócz tego potrzebny będzie również proszek do pieczenia a także roztopione masło oraz dwa jajka. Niezbędne będzie również mleko oraz szczypta soli. Wszystkie składniki trzeba wymieszać dokładnie ze sobą, a kiedy stworzą jednolitą masę, należy wylać ją do gofrownicy i piec pyszne gofry.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.