Jesteś tutaj: jakszybko-schudnac.pl > Przepisy > Frittata na śniadanie

Frittata na śniadanie

Przygotowanie wystawniejszego śniadania bardzo często dla wielu osób wydaje się trudne. Jednak zrobienie czegoś innego niż kanapki wymaga nie tylko pomysłu ale również dodatkowych składników, z których będzie można przygotować potrawę. Ciekawym rozwiązaniem jest wykonanie na śniadanie frittaty czyli zapiekanych dodatków w jajkach. Jest to odpowiednik omletu jednak ma inną konsystencję. Do przygotowania tego dania potrzebne są cztery jajka lub więcej. Liczba jajek zależna jest od wielkości patelni jaką posiadamy. Do Frittaty możemy dodać wszystko co, co lubimy najbardziej. Może to być świeży szpinak, szynka, ser, pieczarki czy nawet niewielkie kiełbaski. Najważniejsze, aby składniki nam odpowiadały i należały do naszych ulubionych. Kiedy wybierzemy już składniki, które nas interesują należy roztrzepać jajka i połączyć je ze składnikami. Wszystko należy wylać na patelnię i smażyć na małym ogniu. Można również wstawić frittatę do piekarnika i czekać aż wszystko ładnie się przyrumieni.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.