Jesteś tutaj: jakszybko-schudnac.pl > Desery > Biszkopt bezglutenowy

Biszkopt bezglutenowy

Nietolerancja pokarmowa jest bardzo trudnym ale i popularnym tematem w dzisiejszych czasach, kiedy to tak wiele osób na nią cierpi. Okazuje się, że osoby, których dotyka nietolerancja pokarmowa bardzo często nie wiedzą jakich zamienników stosować oraz nie wiedzą jakie produkty mogą jeść. Bardzo ważne jest zatem aby dokładnie zorientować się jakie zamienniki można przygotowywać tak aby cieszyć się np. pysznymi deserami. Jest tak w przypadku tortów. Zazwyczaj robione są one z biszkoptów pszennych. Można je jednak w łatwy sposób zamienić na biszkopty bezglutenowe i dzięki temu przygotować tort, który będzie można bez obaw zjeść. Aby przygotować biszkopt bezglutenowy trzeba przede wszystkim przygotować sobie 4 jajka, 3 żółtka, pół szklanki cukru, prawie pół szklanki naturalnego kakao oraz pół szklanki mąki ryżowej. Początkowo trzeba oddzielić białka od żółtek a z tych pierwszych ubić pianę. Cukier dodać do żółtek i razem je utrzeć. Dopiero później połączyć ze sobą wszystkie składniki. Źródło: http://aptekagrand.pl/

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.